Hiina veljed tõid Kohtla-Järve firmale kohtutee Saksa autohiiuga (4)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Daimler AG gruppi kuuluva Mercedes-Benzi logoga valuvelg.
Daimler AG gruppi kuuluva Mercedes-Benzi logoga valuvelg. Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS/Scanpix

Saksa autotööstushiid Daimler AG pöördus Kohtla-Järve firma Kostar Plus OÜ vastu kohtusse, sest Eesti firma müüb Mercedes-Benzi disainiga valuvelgi.

Kohtla-Järvel registreeritud Kostar Plus OÜ asutas seitse aastat tagasi Konstantin Kevask, kes oli toona 19-aastane. Ettevõtte käive oli viimase saadaoleva, 2018. aasta majandusaasta aruande järgi pea 800 000 eurot ning peamiselt tegeleb firma replica (järele tehtud – toim) valuvelgede impordi ja edasimüügiga. Autofoorumites on kliente, kelle arvates on kaup aus («kolmandat talve all, ideaalselt sirge ja korrosioonist pole haisugi»), kuid on ka rahulolematuid («otse karbist pinki pannes polnud mitte üksnes kõverad, vaid lausa lopergused»).

«Intellektuaalomandi õiguste ja toodete kaitse on meile äärmiselt oluline. Võltstoodete vastu võitlemisel koondub põhiline tähelepanu varuosadele, kuna nende kehv kvaliteet võib tekitada tõsiseid liiklusohtlikke olukordi,» selgitas õigusküsimustega tegelev Daimleri kommunikatsioonijuht Silke Mockert. «Intellektuaalomandi rikkumise korral kasutame kohaseid meetmeid, mistõttu pöördusimegi Eestis kohtusse.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles