Joobes mehe autost leiti tankitõrjerelva kest

Karel Reisenbuk
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
USA sõdur AT-4 tankitõrjerelvaga.
USA sõdur AT-4 tankitõrjerelvaga. Foto: Stocktrek Images/Stocktrek Images

Politsei sai kolmapäeval Raplas väljakutse milles teatati, et ühes autoparklas istub töötava mootoriga autos joobekahtlusega mees, kes oli käinud ka kõrval ehitusplatsil inimesi ähvardamas.

Teadet kontrollima läinud politseinikud selgitasid, et BMW roolis oli 32-aastane mees, kes viidi joobe tuvastamiseks ekspertiisi. Rapla politseijaoskonna juhtivuurija Jaan Aasa sõnul leidsid politseinikud autost kasutuskõlbmatu relvataolise eseme, mis võeti hoiule.

Pealtnägijate sõnul käis joobes mees kõrvalasuva ehitusplatsi aia taga tüli norimas, lubades töömehed vigaseks peksta. Selle peale soovitatud tal hoopis posti taguda, mida mees olevatki teinud.

Relvataolise eseme kindlakstegemiseks kutsus politsei välja Kaitseliidu Rapla maleva relvuri, kes tuvastas, et tegemist oli ühekordse tankitõrjelasu AT-4 konteineriga ning ohtu see ei kujuta.

AT-4 on Rootsi 84 mm ühekordne, kaasakantav, juhitamatu tankitõrjerelv. Seda granaadiheitjat kasutatakse eelkõige soomussihtmärkide puhul, aga võib kasutada ka jalaväe tõrjeks. AT-4 arendati 74 mm Pskott m/68 (Miniman) relvast, mille Rootsi sõjavägi võttis kasutusse 1960. aastatel. AT-4 loojateks on Rootsi ettevõte SAAB Bofors Dynamics ja USA korporatsioon Alliant Techsystems.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles