Traagiline õnnetus tõi Eesti modelli Hongkongist kodumaale

Priit Pullerits
Copy
Kadri Tuisk Clanbeati kontoris.
Kadri Tuisk Clanbeati kontoris. Foto: Kalle Veesaar

Jaapani miljardär andis terve miljoni, et Kadri Tuisk saaks oma visiooni ellu viia kogu maailmas.

Just siis, kui Hongkongis hakkas elu järjest paremini minema, koguni nii hästi, et võis viimaks kapist välja kolida, pidi Kadri Tuisk naasma järsku kodumaale, Eestisse.

Hongkongi jõudis Tuisk Tai ja Malaisia kaudu, kuhu ta oli omakorda jõudnud Pariisi ja Milano kaudu. Ta tegutses modellina, juba keskkoolist saadik. Võttis õpikud kaasa ning läks kuu aja kaupa välismaale tööle. Tal läks hästi. Seepärast otsustaski, kui kooli lõpetas, et modellitööst võiks saada päris töö. Nii ta viimaks Hongkongi jõudiski. Sellest sai tema kodulinn, kust lendas pildistama või moeetendustele küll Bangkokki, küll Pekingisse, küll Singapuri. Teda kasutasid Chanel ja L’Oreal, Vogue ja Bulgari, Calvin Klein ja Giorgio Armani. Imetillukese toa ehk Tuisu sõnul kapi, kus ta Hongkongis algul elas – ja kus polnud isegi nii palju ruumi, et voodi kõrval kohver laiuti põrandale panna –, sai tänu heale teenistusele vahetada korteri vastu, kuhu lisaks voodile mahtus ka kirjutuslaud. Ja kus olid, erinevalt kapist, ka aknad.

Kui ühtäkki tuli kodunt teade, et üks ta vendadest-kaksikutest oli koos isaga läinud tormisel maipäeval Võrtsjärvele purjetama ning teravad lained olid aluse ümber löönud. Kaldale jõudis ainult isa.

See õnnetus, tunnistab Tuisk (38), lõi omakorda tema mõttemaailma uppi. Seni oli ta elanud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles