Maailmameistrist Eesti modell pääses tööle Burberry moemajja

Priit Pullerits
Copy
Liis Teemusk Burberry vihmamantli ja käekotiga. Burberry töötajad said neid soetada odavamalt kui poest.
Liis Teemusk Burberry vihmamantli ja käekotiga. Burberry töötajad said neid soetada odavamalt kui poest. Foto: Tairo Lutter

Milanos tegutsenud Liis Teemusk uskus, et just reaalainete õppimine kindlustab talle edaspidi kindla töö. Nii läkski.

Sul peab olema õige ja sobilik nägu; peavad olema õiged ja vajalikud mõõdud; lisaks täielik pühendumine, kui tahad modellitööst teha põhitöö, loetleb Liis Teemusk.

See ei olnud töö, millega ta tahtnuks kümme aastat tegeleda. «Piisas paarist aastast,» sõnab ta.

Ta oli kauemgi veel, poolteist kümnendit, tegelenud iluvõimlemisega. Ja edukalt. Tulnud rühmvõimlemises 18-aastasena koguni maailmameistriks. Selles peitus ka põhjus, miks ta esimene kõndimine catwalk’il kaks aastat varem Tartus jäi mõneks ajaks viimaseks – pingelised treeningud ei jätnud muudeks harrastusteks lihtsalt aega.

Pärast keskkooli lõpetamist siirdus Teemusk Prantsusmaale õppima Lyoni rakendusteaduste instituuti, esialgu plaaniga jääda sinna viieks aastaks. Miina Härma gümnaasiumi vilistlasena tundis ta end pigem humanitaarina, aga otsustas õppida reaalaineid, et edaspidi leiaks kindlamini töö. Kuid prantslaste elukorraldus ei sobinud talle. Aasta pärast naasis ta Eestisse. Temast sai TTÜ materjalitehnoloogia tudeng.

Ülikooliõpingute ajal tekkis varasemast rohkem vaba aega. Ta otsustas, et prooviks nüüd

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles