Tallinlased kaotasid kelmidele hulga raha (1)

BNS
Copy
Politsei hoiatab kelmide eest. 
Politsei hoiatab kelmide eest. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Politsei alustas neljapäeval uurimist juhtumites, kus tallinlased kaotasid kelmidele hulga raha.

Politsei uurib juhtumit, kus 47-aastane naine soovis osta Läti internetipoest tahvelarvuti, tegi ülekande, ent kaupa ei saanud. Kahjusumma 220 eurot.

Neljapäeval sai seni tuvastamata isik sai enda valdusesse 61-aastase mehe ID-kaardi paroolid ning neid kasutades võttis erinevaid kiirlaene summas 6034 eurot.

Politsei uurib ka juhtumit, kus 61-aastasele naisele helistati telefoninumbrilt +441865679033 ning sooviti paigaldada tema arvutisse AnyDesk programm, seejärel paluti sisestada erinevad PIN-koodid. Hiljem avastas naine, et tema nimele on võetud kiirlaen 6500 eurot ning summa on kantud temale tundmatu mehe kontole.

Samuti uurib politsei juhtumit, kus 52-aastasele naisele helistas Swedbanki telefoninumbrilt keegi naine, kes kõigepealt rääkis eesti keeles ning seejärel läks üle vene keelele ja ütles, et tema kontolt tehakse kahtlast tehingut ning selle peatamiseks on vaja tema Smart-ID paroole. Naine sisestas oma paroolid ning kui kõne lõppes, selgus, et naise kontolt on tehtud ülekanne tema jaoks tundmatule kontole summas 1900 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles