KOHALIK VAADE. Giorgia Meloni mõõdukas paremäärmuslus peegeldab Itaalia tegelikkust (1)

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Septembri lõpus valiti Giorgia Meloni parempopulistlikke ja -äärmuslikke jõude koondava Euroopa Konservatiivide ja Reformistide parteigrupi presidendiks.
Septembri lõpus valiti Giorgia Meloni parempopulistlikke ja -äärmuslikke jõude koondava Euroopa Konservatiivide ja Reformistide parteigrupi presidendiks. Foto: Cecilia Fabiano/zumapress.com/Scanpix

Rooma äärelinnast pärit Giorgia Meloni on naine, kelle toetajad muudavad tema kihutuskoosolekud räpikontserdiks, kes põlvneb tavaliste inimeste seast ja tegutseb tavaliste inimeste nimel, on resoluutne ja otsekohene, kasutades sama tooni, nagu kostab baaris koguneva seltskonna seast. Ta juhib parteid, mis paikneb Itaalia parlamendierakondadest kõige kaugemal, skaala paremas servas.

Tema partei Itaalia Vennad (Fratelli d’Italia) jõukama rahva hääli ei püüa – liikumise edu toidavad eelkõige suuremate linnade nii mõneski naabruskonnas juba ammu mõjuvõimsad olnud paremäärmuslased. Kuid iga päevaga kaasatakse paremäärmuslusse ka üha enam ja enam kehvemal järjel inimesi, kellel on saanud kõrini sellest, et vasakparteid pakuvad vaid filosoofiatunde, kuid mitte lahendusi nende probleemidele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles