Popov: gripp on viis kuni kümme korda madalama suremusega kui Covid-19 (11)

Brita-Maria Alas
Copy
Dr Arkadi Popov
Dr Arkadi Popov Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Terviseameti meditsiinistaabi juht Arkadi Popov selgitas Vikerraadio saates «Uudis+» , et koroonaviirusega võitlemine on raskem kui tavalise gripiga, kuna viiruste suremusnäitajad erinevad mitmekordselt ning erinevalt koroonaviirusest, on gripil vaktsiin ja kindel ravi.

2017–2018 hooajal haigestus terviseameti andmetel grippi 55 000 inimest ja tüsistustesse suri 94 inimest. Tänaseks on 5464 koroonaviirusega nakatunu seas surnud 73 inimest, vahendas ERR. 

Grippi ja koroonasse nakatunute arvu erinevusest kajastub ka kümme korda väiksem suremus grippi, tõdes Popov. «Nii ta on, gripp on viis kuni kümme korda madalama suremusega kui Covid, sellepärast me võitleme nii palju praegu,» selgitas Popov. «Lisaks sellele on gripi vastu meil vaktsiin, aga on olemas ka ravim,» lisas ta.

Popov selgitas, et gripidiagnoos määratakse mitte ainult proovide, vaid ka kliinilise diagnoosi alusel: «Tegelikult terviseamet viib gripiseiret pidevalt läbi ja kui tekib gripihooaeg, siis diagnoos püstitatakse mitte ainult testimise alusel, aga täiesti aktsepteeritav on kliiniline diagnoos,» rääkis ta.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles