In memoriam Kaileen Mägi

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Kaileen Mägi ETV saates «Jõulutunnel». 
Kaileen Mägi ETV saates «Jõulutunnel». Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval suri pärast pikka ja rasket haigust pikaaegne tele- ja raadioajakirjanik Kaileen Mägi (45), keda paljud teavad eeskätt «Terevisiooni» ja «Kapitali» saatejuhina. Kaileen Mägi lahkumisest andis sotsiaalmeedia vahendusel teada tema hingetohter vaimulik Aabraham Tölpt. «Kaileen Mägi lahkus eile hommikul pärast pikaaegset rasket haigust,» kinnitas Tölpt kurba uudist reedel Postimehele.

«Kallis Kaileen Helena! Sinu silmad ei loe enam neid ridu, ka meie ei näe Sind enam oma silmadega. Sa jääd aga igaveseks meie südameisse, oled lakkamatult kohal meie eestpalveis. Hoidku Sind Kristus Jumal oma peopesa kumeruses, kuni kohtume taas. Head teeleasumist, kallis õde Kristuses. Sinu preester ja vend Kristuses,» kirjutas vaimulik sotsiaalmeediasse jäetud järelehüüdes.

«Kaileen oli väga terane inimene. Vaatamata raskustele ja valule oli ta alati positiivne ja armastas kõiki, kes ta ümber olid,» jäi preester naist meenutama.

Pikaaegne ETV saatejuht Kaileen Mägi lahkus rahvusringhäälingust 2014. aasta mai lõpus. Ta oli seal töötanud alates 1998. aastast, mil tuli Tiina Joosu asemele AKsse.

Mägi juhtis «Terevisiooni» koos Priit Kuusega kuni 2009. aasta mai lõpuni, mil teatas, et lahkub saatejuhi kohalt.

«Otsustasin «Terevisiooni» saatejuhi kohast loobuda seetõttu, et tunnen, et hommikune magasini tüüpi infotainment-saade on minu jaoks ennast ammendanud,» põhjendas Mägi toona Postimehele oma otsust.

«Terevisioonis» töötanud Kerli Dello sõnul ei olnud nad Mägiga küll südamesõbrannad, aga endine kolleeg on nii piisavalt tema südames, et lahkumine haiget teeks. «Soovin Kaileeni lähedastele tugevust, et valust vabaks saada,» lausus Dello.

«Kui minnakse tööl erinevaid teid pidi, kui sõbrad üksteisest lahkuvad, kui pered kolivad eri suundadesse, siis lubatakse alati, et midagi ei muutu. Aga kõik muutub, me jääme võõraks, kuid tunded jäävad südamesse püsima. Nii on ka Kaileenil minu südames alati oma koht. Meil on olnud lõbusaid õhtuid ja kurbi hommikuid ja veel lõbusamaid hommikuid. Tema naer kostab ühest videoklipist, mida lastakse ikka vana-aastaõhtul ETV-st. Mina naeran eetris ega suuda uudiseid lugeda, Kaileeni helisev naer kõlab taustal,» sõnas Dello.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles