Põhja-Tallinna valitsus jagab libedatõrjeks tasuta graniitkillustikku

BNS
Copy
Tasuta graniitkillustiku jagamine. Foto on illustreeriv.
Tasuta graniitkillustiku jagamine. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Sel talvel jagab Põhja-Tallinna valitsus korteriühistutele ja eramajade omanikele ligikaudu 30 tonni graniitkillustikku. 

«Jagame kampaania korras libeduse tõrjeks kõigile avalduse esitanud korteriühistule ja eramaja omanikule tasuta kaks graniitkillustikuga täidetud 25-kilost kotti,» ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid pressiteate vahendusel.

Ta lisas, et graniitkillukotid viiakse kõigile soovijatele kohale eelnevalt kokkulepitud ajal hiljemalt 14. detsembriks. Avaldusi saab esitada  29. novembrini.

Heakorraeeskirjast tulenevalt peab kinnistu ja ehitise omanik korraldama kinnistu ja sõidutee vahel asuva kõnnitee puhastamise puulehtedest, lumest ja jääst ning tegema libedusetõrjet.

Lund ja jääd ei tohi kõnniteelt lükata sõiduteele, vaid tuleb paigutada kõnniteele selliselt, et jalakäijatele jääb vähemalt 1,1 meetri laiune käiguruum. Libedusetõrjel on keelatud kasutada tuhka või kloriide ehk siis soola. Kasutada tuleb puistematerjali – näiteks graniitkivikillustikku –, mille tera läbimõõt on vahemikus 2-6 mm. Puhastusalal tuleb heakorratööde tegemine lõpetada hommikul kella 7-ks. Vajadusel tuleb puhastusala puhastada ka päeva jooksul, et tagada seal liiklejate ohutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles