Ka Helme näeb USAs valimispettust. Reinsalu: see pole koht, kus peab hinnanguid jagama (61)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

EKRE esimees ja rahandusminister Martin Helme viitas täna Postimehele, et Ameerika Ühendriikide presidendivalimistel on toimumas valimispettus. Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) kutsus üles külmaverelisuse säilitamisele ning valimisi kommenteerides kired kõrvale jätma.

​Helme ja Madison: USAs toimub valimispettus

Europarlamendi liige Jaak Madison (EKRE) sõnas kolmapäeval sotsiaalmeedias: «Pehmelt öeldes tundub USAs käimas suurem valimispettus (Michiganis). Kõik on veel lahtine, kuid arvatavasti läheb asi kohtusse, kui see Bideni pettus läbi läheb.»

Sarnaseid järeldusi väljendas laupäeval EKRE volikogul ka rahandusminister ning erakonna esimees Martin Helme (videointervjuu ilmub Postimehe veebis hiljem).

«Kui kogu Eesti avalikkus oli väga nördinud ning reageeris väga üheselt Valgevene valimispettuste suhtes, siis mu meelest peaks täpselt sama standard olema valimispettuste suhtes ükskõik millises teises riigis, kaasa arvatud mõnes suures lääneriigis, kus me iseenesest eeldame, et valimispettusi ei juhtu massiliselt. See, mis seal [Ameerika Ühendriikides] on praegu näha, on väga selge tõestus väga räigetest valimispettustest. See on otsene oht demokraatiale. Vaatame väga murelikult,» lausus Helme

«Ma arvan, et Ameerika riik ja rahvas saab ise omale juhtide valimisega hakkama – on seda aastasadu saanud ning saab ka nüüd hakkama. Kired on selle valimisvõitluse vallas laes. Nii nagu Ameerikas, nii ka üle maailma,» vastas Reinsalu koalitsioonipartneri tänasele repliigile, kinnitades, et lähtekoht on, et Eestil jäävad ükskõik millise valimistulemuse puhul suhted USAga tugevateks.

Kommentaarid (61)
Copy
Tagasi üles