Rahvaliit: koalitsioon võttis sotsiaalministrilt vastutuse endale

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Peeter Langovits

Eestimaa Rahvaliidu hinnangul võttis valitsusliit pensionide küsimuses vastutuse sotsiaalminister Maret Maripuult endale.


Täna jäi  koalitsiooni ettepanekul sotsiaalkomisjoni päevakorrast välja Rahvaliidu fraktsiooni algatatud eelnõu, mis jätab kehtima pensionide väljastamise senise korra ja säilitab võimaluse saada pensioni riigi kulul postiga, vahendas Rahvaliidu pressiteade.

Sotsiaalkomisjoni otsus näitab, et koalitsioonil puudub poliitiline tahe pensionide ja toetuste tõrgeteta kojukandeks.

«Seega võttis koalitsioon vastutuse sotsiaalminister Maret Maripuult endale,» ütles Rahvaliidu fraktsiooni aseesimees Mai Treial.

«Koalitsiooni liikmed ei toetanud eelnõu menetlusse võtmist, kuna nende hinnangul ei ole tõrkeid pensionide ja toetuste kojukandmisel,» lisas Treial.

Treiali sõnul on tasuta pensioni kojukandest keeldutud ka nende inimeste puhul, kel on selleks seadusest tulenev õigus.

«Seega on need inimesed sunnitud tegema uusi otsuseid pensionide ja toetuste kättesaamiseks, nagu näiteks kojukanne omal kulul,» märkis Treial, lisades, et sotsiaalminister soovitab neil inimestel esitada vaie, samas jääb selgusetuks, kuidas puuetega või eakad inimesed peaksid oma õigusi taga nõudma ja kohtuuksi kulutama.

«Tasuta kojukannet tuleb jätkata vähemalt nii kaua, kuni üleminek uuele süsteemile on korrektselt lõpetatud,» sõnas Treial.

Rahvaliidu fraktsiooni esitatud eelnõu eesmärk on lükata pensionide ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuste kättetoimetamise korra muutmine edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles