Eesti animafilmistuudio läheb börsile (1)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Bränditud ristmeedia stuudio Imepilt tahab kaasatud rahaga maailma vallutama asuda.
Bränditud ristmeedia stuudio Imepilt tahab kaasatud rahaga maailma vallutama asuda. Foto: Imepilt

Eesti animastuudio Imepilt viib oma aktsiad Tallinna börsile, et kaasata raha rahvusvaheliseks läbilöögiks. Esimene animeeritud mängufilm on plaanis ekraanile tuua järgmise aasta septembris.

Möödunud nädalal alustas Tallinna börs menetlust ASi Imepilt aktsiate kauplemisele võtmiseks alternatiivturul First North. Ettevõtte juht Sten-Aleks Pihlak, keda valdkonnaga kursis olevad inimesed tunnevad Almondi Escona, tõdes, et plaanid on ressursimahukad ja see on ka põhjus, miks raha kaasata tahetakse.

Mõni aasta tagasi formuleeriti ettevõte ümber stuudioks ning uue ajastu stuudio loomiseks saadi sisendit ka Hollywoodi inimestelt. «Väga suur osa ärist keerleb bundle’ite (sisukimpude) ümber, kus pole enam üks konkreetne toode, vaid terve kimp, mida saad korraga endale soetada, heaks näiteks on Amazon, mis samal ajal pakub videoid, voogedastusteenust ja saad osta sinna kõiki asju juurde. Või Disney, kellel on lõbustuspargid, mänguasjad, streaming-teenus, kinofilmid ja kõik muu, mis sinna juurde tuleb,» rääkis Esco.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles