Kaimar Karu: kellele rajame paremat Eestit? (19)

Kaimar Karu
, Ettevõtja ja IT-valdkonna ekspert
Copy
IT-spetsialist ja ettevõtja Kaimar Karu. 
IT-spetsialist ja ettevõtja Kaimar Karu. Foto: Mihkel Maripuu

Kuidas ehitada üles riiki, kuhu inimesed tahavad tulla, kus nad tahavad olla ning üles kasvatada lapsed ja lapselapsed, kirjutab kolumnist Kaimar Karu.

Globaliseerumisest oluliselt mõjutatud rahvusliku identiteedi säilimise küsimus on mitmes riigis viimaste aastate jooksul viinud sisus mõnevõrra erinevate, kuid eesmärgilt sarnaste aruteludeni. Või noh, «arutelu» on ehk liialt helde määratlus, sest enamasti piirdutakse ühisosa otsimise asemel polariseerivatel väärtusteemadel üksteisest üle karjumisega. Ainuõige Hüvelise Viisi kuulutamise käigus jääb 50-50 šansiga lahinguvõidu joovastuses märkamata, et selle nimel on justkui muuseas alustatud sõjaga.

Ühisosa leidmine vajab dialoogi nii hetkeolukorra kaardistamiseks, sest erinevad ühiskonnagrupid näevad ja tunnetavad seda erinevalt, kui parema homse ning ülehomse kirjeldamiseks, et oskaksime suunda seada. Ka realistlikud äärmused tuleb üle vaadata, et dialoog oleks jätkusuutlik ega langeks haavatud ühiskonna viljakal pinnasel populistlike utreeritud utoopiate pantvangi.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles