Koduigatsus ei lase mõnikord töödki teha

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Arvo ja Lea Tuvikene oma perega. Puudub vaid Rootsis õppiv tütar. Aasta isa kõrval istub Eesti Naisliidu esinaine Mailis Alt (paremal).
Arvo ja Lea Tuvikene oma perega. Puudub vaid Rootsis õppiv tütar. Aasta isa kõrval istub Eesti Naisliidu esinaine Mailis Alt (paremal). Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Bioloog ja tuntud teaduse populariseerija Arvo Tuvike (63) kuulutati eile Estonia kontserdisaali pidulikul kontserdil aasta isaks 2020. Seda tiitlit annab juba 30 aastat välja Eesti Naisliit. Tütre ja kolme poja isa ning ühe pojapoja vanaisa tuli Estonia teatrisse aasta isa tiitlit vastu võtma koos perega Tartumaalt, oma Võrtsjärve-äärsest kodust.

Millal teada saite, et teid on esitatud aasta isa kandidaadiks?

Seda ma ikka teadsin, et mind esitatakse, sest kandidaadi nõusolekut peab ka küsima.

Kes hakkas teiega juttu tegema, et teid võiks sellele tiitlile esitada?

Esimene initsiatiiv tuli headelt sõpradelt. Nemad võtsidki abikaasa ja siis kogu mu pere kampa ja nii nad mind tähtajaks esitasidki.

Mida üks mees peab tegema, et sellist tunnustust pälvida?

Oleme oma abikaasaga lapsi kasvatanud nii, et oleme neid väiksest peale võtnud kui täiskasvanud, omasuguseid inimesi, võtnud neid isiksustena, võrdsetena. Oleme alati huvi tundnud, mida lapsed tahavad, mis plaanid neil on. Samas ei ole me neid kunagi kusagile väga jõuliselt suunanud. Meie asi oli luua neile võimalused ise otsustada.

Kuidas teil peres otsustamine käib, kas kellegi sõna jääb peale?

Me arutame kõik koos läbi. Viimasel ajal on olnud palju arutamist seoses maja ehitamise ja remondiga. Ikka arutame, mis järjekorras ja kuidas. Lapsed on juba suured ja annavad sageli hoopiski meile väga head nõu. Nendega on hea asju arutada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles