Arvustus Suurepärane Netflixi malesari, kus ka Eesti näitleja osaleb

Tuuli Põhjakas
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Anya Taylor-Joy ja Thomas Brodie-Sangster telesarjas «Lipugambiit».
Anya Taylor-Joy ja Thomas Brodie-Sangster telesarjas «Lipugambiit». Foto: Filmikaader

Kui ma olin väike, oli üks mu esimesi hobisid mõttemäng «​Gomoku». Ma istusin kahel õhtul nädalas põhikooli arvutiklassis ja püüdsin meeleheitlikult oma õpetajale pähe teha ning õppisin vabal ajal avanguid pähe, sest olin veendunud, et kui ma piisavalt pingutan, siis ühel päeval see juhtub. Ei mäleta, et see oleks siiski kunagi teoks saanud – ma lihtsalt loobusin enne. Ometi pean tunnistama, et Netflixi värske seriaal «Lipugambiit» («The Queen’s Gambit») pani mind esimest korda üle aastate soovima, et seda loobumist poleks olnud.

Üheksa-aastaselt orvuks jäänud Beth Harmonit (noorena Isla Johnston, hiljem Anya Taylor-Joy) võlub keldris redutava majahoidja härra Shaibeli (Bill Camp) ruuduline mängulaud, kus mees iseenda vastu mängib. Tüdruku uudishimu saab ühel hetkel temast võitu ning mõningase palumise peale võtab härra Shaibel ta vastumeelselt oma hoole alla ja asub talle mängu põhitõdesid õpetama. Ei lähe kaua aega, kui tüdruk majahoidjale pähe hakkab tegema.

Sellest hetkest alates saab malest Bethi kinnisidee. Mida nooruke Beth tol hetkel veel ei tea, on see, et temast saab ta enda pahede kiuste üks suurimaid meistreid, keda malemaailm kunagi näinud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles