Biden võtab ette riigi ühendamise (4)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Ameerika Ühendriikide 46. president Joe Biden ja asepresident Kamala Harris abikaasadega tähistavad valimisvõitu Delaware’i osariigis Wilmingtonis. FOTO: Jim Bourg/Reuters/Scanpix
Ameerika Ühendriikide 46. president Joe Biden ja asepresident Kamala Harris abikaasadega tähistavad valimisvõitu Delaware’i osariigis Wilmingtonis. FOTO: Jim Bourg/Reuters/Scanpix Foto: JIM BOURG/REUTERS/SCANPIX

Viis päeva pärast närvesöövat häältelugemist tuli laupäeval viimaks teade: CNN ja uudisteagentuur AP olid kuulutanud Joe Bideni Pennsylvania osariigis võitjaks ja sellega Ameerika Ühendriikide 46. presidendiks.

Bideni meeskond oli lubanud juba reede õhtul kõnet demokraadi kodulinnas Wilmingtonis, kuid suurtel ekraanidel plinkinud kiri «Biden-Harris» jäi ainsaks, mida pimenevasse parklasse kogunenud pealtvaatajatel õnnestus tol õhtul näha.

Häälte lugemine Pennsylvanias jätkus ja kui laupäeva lõuna paiku märkis AP Twitteris, et võitjat ei ole veel välja kuulutatud, täitus kommentaarium mõne minuti jooksul postitustega: «Võitja ei ole selgunud, sest te ei kuuluta teda välja» ja «Kuulutage see ükskord ometi välja!».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles