Arvutimängu «Aeon Must Die!» loovas Eesti ettevõttes vallandus sel suvel skandaal, mis äratas tähelepanu välismeediaski. Unistuse nimel töötanud noor meeskond jagunes kaheks. Üle poole töötajatest lahkus ettevõttest päevapealt, süüdistades firma juhti mürgise õhustiku loomises, täitmatute tähtaegade määramises ja tasuta ületunnitöö nõudmises. Arusaamatuks jääb see, kuhu kadus ligi miljon eurot, mille levitaja investeeris mängu arendamisse.

Lähemal uurimisel selgus, et mitu miljonit maksvat Eesti arvutimängu luuakse ilmselt ümbrikupalga, musta tööjõu ja alampalga reegli rikkumise abil. Ettevõte eitab süüd ja nimetab endiste töötajate käitumist nõiajahiks. Firma hinnangul tahaksid lahkulöönud ise projekti lõpetada ja seepärast tõmbavad meedias neile vett peale.

Arvutimängu pealkiri on «Aeon Must Die!» ning see on fighting RPG ehk võitluselementidega rollimäng. Tohutus arvutimängu maailmas on seni suurt tähelepanu pälvinud vaid üks Eesti mäng. Nimelt «Disco Elysium», mis võitis BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) auhinna ning on suurima ja populaarseima arvutimängude ostukoha Steam üks paremini müüv toode. Steamis juba oodatakse mängu «Aeon Must Die!» ja selle vastu on huvi üles näidanud mängumaailma gigandid PlayStation ja Xbox.

Kommentaarid
Copy