Kaubanduskeskuste uued vallutused: arstipunktid ja raamatukogud

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Viimsi raamatukogu.
Viimsi raamatukogu. Foto: Konstantin Sednev

Kui 20 aastat tagasi olid kaubanduskeskustes vaid kauplused ja söögikohad, siis teine laine tõi sinna meelelahutuse, kinod ja jõusaalid. Peagi kasvavad kaubanduskeskused aga veel võimsamaks, sest oma rüppe meelitatakse ka tervisekeskused ja raamatukogud.

Soome börsifirma Citycon kommertsdirektor Helen Metsvaht, kes vastutab Rocca al Mare ja Kristiine keskuse eest, ei teinud saladust, et uus laine toob keskustesse avaliku sektori teenused. Ta tõi näite, et kui aasta alguses kavandasid nad Rocca al Maresse rohkem meelelahutust, siis koroonakriis sundis neid plaane ümber vaatama. «Kindlasti me pikas plaanis sinna panustame, kuid enne mõtleme, kuidas tuua keskusse tervishoiuteenuseid,» selgitas ta. Tervishoiuteenused võivad hõlmata perearsti vastuvõttu ja kiirkliinikuid.

Metsvaht, kelle portfelli kuulub peale Eesti veel neli kaubanduskeskust Soomes, tugineb põhjanaabrite kogemusele. «Kui keskused asuvad heades asukohtades, sinna on mugav tulla ühistranspordi ja autoga, siis võtavad kliendid arstiteenuse väga hästi vastu,» põhjendas ta soovi teha sama Rocca al Mares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles