Raudteelaste ametiühing korraldab miitingu oma usaldusisiku kaitseks

BNS
Copy
Operail
Operail Foto: Arvo Meeks

Eesti raudteelaste ametiühing viib teisipäeval Tallinnas AS-i Operail ees läbi miitingu, et avaldada toetust töölt kõrvaldatud usaldusisikule ning anda tööandjale üle sellekohane pöördumine. 

Riigiettevõtte AS Operail ütles ülesse töölepingu ametiühingu usaldusisikuga usalduse kaotuse tõttu. Usaldusisik naases puhkuselt, kui talle teatati, et temaga lõpetatakse tööleping usalduse kaotuse tõttu. Ta töötas veel neli vahetust ning tööleping lõpetati 26. oktoobril. Usaldusisiku kolleegid osalesid Narvas 6. novembril toimunud piketis. Seejärel alustati usaldusisiku kaitseks allkirjade korjamist pöördumisele tööandja poole. 

«Töötajad toetasid usaldusisikut, tulles piketile Narvas. See näitab veelkord, et kui nende kolleeg Aleksander Monzosov oleks rikkunud töökohustusi, nagu väidab tööandja, siis töötajate poolset toetust ei oleks. Töötajad teavad, mis on tõsine rikkumine või mis on välja mõeldud,» ütles raudteelaste ametiühingu juhatuse esimees Oleg Tšubarov.

Tema sõnul on miitingu eesmärk pöörata tööandja tähelepanu, et töötajad ei ole nõus sellise otsusega ja nõuavad usaldusisiku tööle ennistamist.

Aktsioonis osalevad riigiettevõtte AS-i Operail ebaseaduslikult vallandatud usaldusisiku kolleegid. Piketist saavad osa võtta kõik, kes soovivad toetada usaldusisikut ja näidata oma solidaarsust.

Aktsioon korraldakse vastavalt COVID19 viiruse kõiki ohutusnõudeid järgides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles