Üllar Lanno: tõsiselt on ohustatud Eestis üle 300 000 riskirühma kuuluva inimese

Postimees
Copy
Üllar Lanno
Üllar Lanno Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Terviseamet käivitas neli nädalat kestva kampaania «Hoiame Eesti elu avatud!», millega kutsub elanikke üles järgima viit põhireeglit enda ja oma lähedaste kaitseks, et koroonaviiruse levikut pidurdada. 

Terviseameti peadirektori Üllar Lanno sõnul on viiruse teine laine kohal ning selle kestvus võib olla suurem kevadisest lainest. «Meie eesmärk on hoida Eesti elu avatud, kuid selle saavutamiseks peame järgima viit põhireeglit: püsima haigena kodus, hoidma teiste inimestega vähemalt 2-meetrist distantsi, kandma rahvarohketes kohtades maski, pesema hoolsalt käsi ja laadima oma telefoni HOIA mobiilirakenduse,» loetles Lanno. 

Lanno rõhutas, et koroonasse võib haigestuda ja viirust edasi kanda igaüks ning haiguse kulg on sageli ennustamatu. «Tõsiselt on ohustatud Eestis üle 300 000 riskirühma kuuluva inimese, kes pärast nakkuse saamist peavad oma tervist hoolega jälgima,» selgitas ta. 

Sotsiaalkampaania näidis.
Sotsiaalkampaania näidis. Foto: Terviseamet

Sotsiaalkampaaniaga «Hoiame Eesti elu avatud!» rõhutab terviseamet, et iga Eesti elanik saab hoolsusega aidata kaasa koroonaviiruse kiire leviku takistamisele ja soovipärase igapäevaelu jätkumisele. «Seepärast tuleb igaühel hoolitseda selle eest, et nende lähedased ja tuttavad lähtuksid viiruse leviku vältimise viiest põhireeglist,» lisas Lanno. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles