Eurostat koostas mahuka visualiseeritud andmekogumiku

BNS
Copy
Euroopa Liit, Eesti Vabariik.
Euroopa Liit, Eesti Vabariik. Foto: Erik Prozes

Euroopa Liidu (ELi) statistikaamet Eurostat avaldas hiljuti piirkondlikule arengule keskenduva väljaande, milles analüüsiti 240 piirkonna andmeid ja see võimaldab esile tuua erinevusi nii riikide vahel kui ka nende sees.

Digitaalses väljaandes «Regioonid Euroopas» on visualiseeritud statistika 240 piirkonna kohta, teatas statistikaameti pressiesindaja teisipäeval. Sellised andmed aitavad mõista poliitiliste otsuste mõju. 

Väljaanne on jagatud kolmeks osaks: inimesed ja ühiskond, majandustegevus, keskkond ning loodusvarad. Igas peatükis esitatakse statistiline teave kaartide, jooniste ja infograafikute kujul ja lisatud on kirjeldav analüüs.

Piirkondlikud näitajad esitatakse järgmiste teemade kohta: rahvastik, tervis, haridus, tööturg, elutingimused, majandus, ettevõtlus, teadusuuringud, innovatsioon, digitaalne ühiskond, turism, transport, keskkond ja põllumajandus.

Covid-19 pandeemia mõjusid 2020. aasta väljaandes veel ei ole, kuna info on varasemate vaatlusaastate kohta. Samas on pandeemia tõttu juba kasvanud nõudlus rahvuslike andmete järele, mis toetaksid statistilist analüüsi.

Kogumikuga saab tutvuda Eurostati lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles