Tallinn suunab järgmisel aastal ühistransporti ligi 90 miljonit

BNS
Copy
Uute gaasibusside esitlus Vabaduse väljakul.
Uute gaasibusside esitlus Vabaduse väljakul. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tallinna 2021. aasta linnaeelarves kasvavad linnatranspordi valdkonna tegevuskulud 86 miljoni euroni ja investeeringud 3,7 miljoni euroni. 

Abilinnapea Andrei Novikov märkis pressiteates, et lisaks tänavu saabunud sajale gaasibussile lisandub järgmisel aastal linnaliiklusesse veel sada uut rohegaasil sõitvat bussi, mille maksumus on koos IT-seadmetega ligi 30 miljonit eurot – seega on järgmise aasta lõpuks 50 protsenti kogu linna ühistranspordist süsinikdioksiidivaba.

«Lisaks alustab liinidel opereerimist ligi kümme elektribussi, mille raames käivitub pilootprojekt elektribussi tootjatega,» sõnas Novikov. Ka on tema sõnul kavandatud tihendada rohkem kui kümme bussiliini.

Samuti jätkab linn ühistranspordipeatuste varustamist nii reaalaja infotabloodega kui ka ootekodadega. Linn planeerib välja vahetada plekist ootekojad ning paigaldab uued ootekojad peatustesse, kus need puuduvad. 

Linnal on kavas rajada uusi fooriobjekte liiklusohutuse tagamiseks ja vanadelt fooridelt minnakse üle LED-fooridele. Eelarves on ette nähtud ka 157 liiklusloenduse seireanduri paigaldamine kolmeteistkümnele ristmikule.

Ka «pargi ja reisi» parklate süsteemi kaasajastab Tallinn infotabloodega ning võtab kasutusele funktsiooni, mille tulemusel saab näha parkimiseks vabade kohtade olemasolu nutitelefonis.

Tuleval aastal valmib kaasaegne taristu koos platside ja gaasitankimisega Peterburi tee ja Kadaka puiestee bussidepoodes. Lisaks valmib ühissõiduki juhtidele Vana-Lõuna tänaval uus lõppjaam.

Investeeringute hulka kuuluvad ka näiteks koolibusside projekti laiendamine ning uute trammide soetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles