Enn Eesmaa: mis on Bideni trumbid? (6)

Enn Eesmaa
, Riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Enn Eesmaa.
Enn Eesmaa. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Seekordsed USA presidendivalimised jäävad ajalukku mitmel tähtsal põhjusel, kirjutab riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa (Keskerakond).

Arvatavasti kallutas seekord valijate otsust suuresti president Trumpi värvikas ja sageli ettearvamatu isiksus. Samas ei tohi unustada, et seni pole veel ükski USA presidendivalimiste kaotaja saanud nii palju toetushääli. See ütleb aga mõndagi ka miljonite inimeste kohta, kes Trumpi toetasid. Sedagi ei tohi unustada.

Nüüd siis aga uuest riigipeast, kelle praegune ametlik staatus on president-elect. Sisulisemalt mõeldes pooldavad paljud ameeriklased ja teistegi riikide rahvad Joe Bideni kadestamisväärset poliitilist kogemust, vastupidavust ja rohkeid saavutusi. Kes lugenud Bideni põhjalikku valimisprogrammi, võiks koguni ­ennustada, milliseks kujunevad värskelt ­valitud riigipea valitsemistaktika ja stiil. Kuid miski pole siin ilmas must-valge. Kindlasti tahab ja koguni peab Biden maailmale ja oma rahvale näitama, et tema juhtimisel muutub USA kurss.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles