Video ⟩ Politsei peatas aeglaselt sõitnud ning liiklust takistanud juhi (13)

Copy
Politsei peatas liiklust takistanud juhi ja selgitas talle, et lubatud piirkiirusest aeglasemalt sõites tuleb võimalusel tee serva pöörata ja teised sõidukid mööda lasta.
Politsei peatas liiklust takistanud juhi ja selgitas talle, et lubatud piirkiirusest aeglasemalt sõites tuleb võimalusel tee serva pöörata ja teised sõidukid mööda lasta. Foto: Ekraanitõmmis videost

Politseinikud pidasid kinni ja vestlesid maanteel lubatud kiirusest aeglasemalt sõitnud ja sellega liiklust takistanud juhiga.

Liiklusjärelevalvekeskus jagas politseiauto pardakaamera videot, millel on näha, kuidas kaherajalisel maanteel sõidab vastu lubatud piirkiirusest aeglasemalt liikuv sõiduauto, mille taha on tekkinud 15 sõidukist koosnev kolonn.

Politseinikud keerasid oma auto ringi, sõitsid kolonnist mööda ja pidasid liiklust häirinud auto kinni. Korravalvurid selgitasid juhile, et ohutuse tagamiseks tuleb aeglasemalt sõites kiiremad sõidukid mööda lasta.

Juht peab kohandama oma sõiduki kiiruse olukorrale vastavaks, kuid ei tohi ületada suurimat lubatud kiirust ja sõidukiiruse valikul tuleb arvestada oma sõidukogemust, teeolusid, tee ja sõiduki seisundit, ilmastikutingimusi, liikluse tihedust ning muid liiklusolusid, märkis liiklusjärelevalvekeskus.

Politsei tuletab meelde, et kui juht liigub lubatust aeglasemalt ja taha on kogunenud möödasõiduvõimalust ootavad sõidukid, tuleb leida võimalus ja lasta neil ohutult mööduda. Kui sõidukeid koguneb aeglaselt sõitja taha mitu, siis võib mõni kannatamatu autojuht möödasõiduga põhjustada väga ohtliku olukorra.

Liiklusseaduses seisab, et kui sõidutee laius, kulg või seisund koos tiheda vastassuunaliiklusega ei võimalda aeglasest sõidukist ohutult mööda sõita, peab sellise sõiduki juht vähendama kiirust ning vajaduse korral hoidma esimesel võimalusel võimalikult tee äärde, et tema taha kogunenud sõidukid pääseksid ohutult mööda.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles