Restoranipidaja Tiina Kõresoo: see on olnud mu elu kiireim ja pööraseim poolaasta (1)

Britt Rosen
Copy
"Mulle meeldib hetkes elada, võtame päeva-kaks korraga. Kuid oleme kasvavaks viirusemölluks ettevaatusabiõudega valmis," ütleb Tiina Kõresoo.
"Mulle meeldib hetkes elada, võtame päeva-kaks korraga. Kuid oleme kasvavaks viirusemölluks ettevaatusabiõudega valmis," ütleb Tiina Kõresoo. Foto: Eero Vabamägi

Keda kutsutakse Eesti restoraniilma pop-up’i kuningannaks? Kes paneb toidufestivalil Pärnus või Haapsalus diskot tantsima tänavatäie inimesi või avab keset viirusekeerist uue restorani? Saage tuttavaks: Salti ja Riviera Palais Brasserie perenaine Tiina Kõresoo.

Veel naistepäeval oli pisikeses Salti keldrirestoranis Kadriorus maja puupüsti rahvast täis ja kõik viskasid koroona üle nalja. Et küll läheb seegi meist mööda nagu varasemad Hiinast alanud viiruselained. Aga siis oli see järsku kohal, kuulutati välja eriolukord.

«Mul on reede, 12. märts, täpselt meeles,» räägib Tiina Kõresoo, kelle Salt sai tänavu kaheksaseks ja oli üks neist restoranidest, mida autasustati Hõbelusika gastronoomiakonkursil parima ellujääja tiitliga.

Ta astus tol hommikul restoraniuksest sisse ja ei jõudnud teha muud, kui vastata telefonikõnedele ja meilidele. Kulus ööpäev ja kogu järgmise kuu broneeringud olid tühistatud. Tühi plats! Ümberringi teatasid restoranipidajad, et panevad uksed kinni. Mida teha?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles