Aegnast saab ökosaar

Brita-Maria Alas
Copy
Infotahvel Aegnal.
Infotahvel Aegnal. Foto: Kesklinna valitsus

Euroopa Liidu ökosaarte projekti «Ökosaared - Urban Eco Islands» raames arendatakse Aegnal tulevaks kevadeks välja saare elukeskkonda säästvad turismilahendused ja -taristu.

Projekti käigus tutvustatakse saarel uusi lahendusi, marsruute, teenuseid ja hariduslikku teavet.

Tänavu on Aegnal uuendatud matkarajad, paigaldatud digitaalne infotahvel, ilmajaam ja suunaviidad ning loodud saart tutvustav veebikeskkond. Samuti loodi külastatavusseire süsteem, mis annab sisendi uute puhkevõimaluste ja turundustegevuste kavandamiseks. Peatselt valmivad ka uuendatud kaardid ja saart tutvustavad infomaterjalid külastajatele.  Aasta lõpuks saab valmis jäätmekäitluspunkt.

«Aegna saarel on suur potentsiaal pakkuda mitte ainult keskkonnahoidlikke, vaid ka nutikaid lahendusi. Tööd selles suunas on kulgenud edukalt, juba on valminud seiresüsteemid, puhkajatele suunatud taristu, keskkonnaõpet toetavad materjalid, valmimas on jäätmejaam. Tallinna südalinnast vaid pooletunnise laevasõidu kaugusel on looduslik paradiis, mis seni saanud põhjendamatult vähe tähelepanu. Seda saame nüüd muuta!» sõnas Tallinna Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Projekt vältab märtsi lõpuni ja seda rahastab INTERREG Kesk-Läänemere programm. Lisaks Aegnale on projekti kaasatud ka Vasikkasaari Soomest. Arendusprojekti teostamine lubab turistide arvu kasvust hoolimata säästa saare keskkonda.

Ökosaarte projektis on Kesklinna valitsuse partneriteks Helsingi linna keskkonnaamet, Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna keskus ja Forum Virum Helsinki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles