Valimiste lähenedes lõid Pirita linnaosakogus kired lõkkele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna linnavolikogu liige Kairet Remmak-Grassmann.
Tallinna linnavolikogu liige Kairet Remmak-Grassmann. Foto: Konstantin Sednev

Pirita linnaosakogus oli kuni üle-eelmise nädala lõpuni koalitsioon, kuhu kuulusid Reformierakonna, Keskerakonna ja Eestimaa Konservatiivse Rahvaerakonna esindajad, siis toimus ootamatu võimupööre.

Esmaspäeval kutsuti linnaosakogu aseesimehe kohalt tagasi EKRE liige Kairet Remmak-Grassmann. «Mind kutsuti tagasi ilma mingeid otseseid põhjusi esitamata. Samuti kutsuti tagasi kõikide komisjonide esimehed ja liikmed. Samal istungil moodustati uus koalitsioon, kuhu kuuluvad Reformierakond ja Isamaa. Linnaosakogu esimeheks jäi nagu varemgi reformierakondlane Ülle Rajasalu, aseesimeheks aga valiti tema senine äge kriitik, Isamaa liige Lea Nilson.»​

Remmak-Grassmann on niisugusest asjade käigust nördinud. Tema sõnul toodi ­partnerite vahetuse põhju­seks ­muuhulgas see, et opositsioonil polevat linnaosakogu komisjonides ühtegi kohta olnud. «Aga keegi ei keelanud neil ju tööd teha. Ja isamaalane Madis Päts kuulus revisjonikomisjoni. Pealegi on igal linnaosakogu liikmel õigus osaleda kõikide komisjonide töös. Lihtsalt komisjoni liige saab mingisuguse töötasu, aga linnaosakogu liige võib käia ka nende komisjonide koosolekutel, mille liige ta ei ole. Nii et keegi ei keela töö tegemist,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles