Sõjaväepolitsei tahab õigust kontrollida kahtlasi mundrikandjaid (17)

Andres Einmann
Copy
Kaitseväe väljaõppe ala lähedale sõitis Eesti ohvitseri mundri sarnaseid rõivaid kandev mees, sõiduki armatuurlauale oli kinnitatud Vene lipp ja tahavaatepeegli küljes rippus Georgi lint.
Kaitseväe väljaõppe ala lähedale sõitis Eesti ohvitseri mundri sarnaseid rõivaid kandev mees, sõiduki armatuurlauale oli kinnitatud Vene lipp ja tahavaatepeegli küljes rippus Georgi lint. Foto: Kaitsevägi

Kaitseväelaste väljaõppe ala lähedal peatub punast värvi sõiduauto, roolis istub Eesti sõjaväelase mundris mees, käisel ohvitseri tunnused. Sõjaväepolitsei tähelepanu äratavad auto armatuurlauale kinnitatud Venemaa lipp ja tahavaate­peegli küljes rippuv Georgi lint.

Roolis istuv mees ei tee auto juurde astunud kaitseväelasi märkamagi ja vaatab mõtliku pilguga otse ette. Kuigi tegemist on selgelt provokatiivse olukorraga, ei saa sõjaväepolitseinikud mehe dokumente kontrollida või provokatsiooni eest vastutusele võtta, kuna neil pole selleks õigust.

Just selline vahejuhtum leidis hiljuti aset ühe Eesti kaitseväe väljaõppeala lähedal. Praegu on õigus vormikandmise reeglite rikkumisele reageerida vaid politsei- ja piirivalveametil, sõjaväepolitsei käed jäävad selles olukorras lühikeseks. Kui sõjaväepolitseinikud kutsuksidki kohale tavapolitsei, ei tohi nad praeguse seaduse järgi midagi ette võtta, kui veidra sümbolikombinatsiooniga mees otsustab enne politseipatrulli saabumist sündmuskohalt ära sõita.

Kommentaarid (17)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles