Siim Kiisler: ütlen rahvahääletusele ei (19)

Copy
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: YASUYOSHI CHIBA/AFP/Scanpix Baltics

Riigikogu Isamaa fraktsiooni liige Siim Kiisler tegi sotsiaalmeedias teatavaks, et ta on kavandatava abielureferendumi vastu.

Kolmapäeval tegi Isamaa Parempoolsete ühendus teatavaks, et nad ei toeta rahvahääletuse korraldamist. «Erinevaid arvamusi abielu teemadel on ka Isamaas, sh erakonna riigikogu

fraktsioonis, erakonna eestseisuses ja volikogu liikmete seas. «Arvamuste paljusus on demokraatlikus ühiskonnas normaalne, küll pole normaalne nende kehtestamine teerulli meetodil,» märgitakse avalduses.

«Referendum abielu määratlemiseks avaks üksnes tee järgmistele ühiskonda lõhestavatele hääletustele,» rõhutavad Parempoolsed.

«Isamaalasena ütlen referendumile ei,» teatas täna sotsiaalmeedias Isamaa fraktsiooni liige Siim Kiisler, kes kuulub samuti Parempoolsete ridadesse. Kiisleri sõnul populistlike rahvaküsitluste korraldamine Eestis lõhestab ühiskonda, mitte ei suurenda selle sidusust.

«Rahvaküsitluse korraldamisega avame pandora laeka, mis toob endaga kaasa üha uusi ja uusi katseid demokraatia sildi all polariseerivate teemadega ühiskonda lõhestada,» rõhutab Kiisler.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles