Ükssarviku ideedemasin

Erik Aru
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Ragnar Sass
Ragnar Sass Foto: Peeter Langovits

Taas ühe Eestis loodud iduettevõtte väärtus kerkis üle miljardi dollari maagilise piiri. Kuna seekord toimus tõus müügi, mitte rahastustehingu läbi, siis said müügitarkvara arendava Pipedrive’i kümned osanikest töötajad miljonäriks päriselt, mitte vaid raamatupidamislikult. Asutajaid on ettevõttel küll suisa viis, kuid avalikkusele tuntuim on nendest kahtlemata Ragnar Sass, kellel paistab päris hea aasta olevat – vähem kui kolm kuud tagasi toimusid tema pulmad.

Sassil (lisaks temale asutasid firma veel Martin Henk, Urmas Purde, Timo Rein ja Martin Tajur) on suurepärase ideede generaatori kuulsus, kuid ka maine, et rutiinne töö talle kuigivõrd ei istu. Ta on üliaktiivselt kaasa löönud kohalikus iduettevõtjate kogukonnas ja on ka rahvusvaheliseks arenenud võistluse Garage48 üks asutajaid. Oma poliitilisi seisukohti ei hoia ta samuti vaka all – kellelgi ei saa kahtlustki tekkida, nagu oleks Eesti praegune valitsus talle meeltmööda.

Koertelembene Sass pälvis esimest korda laiema üldsuse tähelepanu kümme aastat tagasi, kui läks uppi tema juhitud lemmikloomavõrgustik United Dogs and Cats, mida oli rahastanud ka Eesti Arengufond. Nagu filmis, tuli samal aastal uudis Pipedrive’i loomisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles