«Ma ei ole kunagi selle fänn olnud, et pean olema avalikkusele teada» (9)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Alar Laneman koos šveitsi valge lambakoera Zorroga.
Alar Laneman koos šveitsi valge lambakoera Zorroga. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaalt riigikokku valitud ja täna Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) siseministri kandidaadina esitletud Alar Laneman (58) soovib ministrina lisaks sisejulgeolekut puudutavatele teemadele luubi alla võtta migratsiooniteema. Ministrikandidaat rõhutab, et migratsioon on tänapäeval paratamatu ning siin ei tohiks riik olla pealiskaudne.

Ühendriikide valimissüsteemi usaldusväärsuse küsimärgi alla seadnud Mart Helme lahkus esmaspäeval siseministri kabinetist. Tema ametijärglaseks pürgiv riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni liige Alar Laneman kavatseb jätkata Helme seniseid algatusi sisekaitse reservi loomisel ja piirivalve võimekuse suurendamisel. Lisaks on ta lubanud teravama pilgu alla võtta migratsiooniteema. Ministrikandidaat rõhutas, et migratsioon on tänapäeval paratamatu ja riik ei tohiks siin olla pealiskaudne. Lanemani kandidatuurile peab heakskiidu andma EKRE elektrooniline volikogu.

Ministriamet on suurepärane võimalus end laiemale avalikkusele tuttavaks teha. Saame tuttavaks: kuidas te end ise iseloomustate?

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles