Eplik pani fantaasiaolendid tantsima

Margus Haav
, reporter
Copy
Vaiko Eplik on osalenud kolmes muusikalis, millest ühele kirjutas muusika.
Vaiko Eplik on osalenud kolmes muusikalis, millest ühele kirjutas muusika. Foto: Heigo Teder

Oktoobri lõpul jõudis Vanemuises publiku ette Andrus Kivirähki raamatu ainetel loodud ja Mare Tommingase lavastatud lasteballett «Tilda ja tolmuingel». Novembri hakul esietendus Ugala teatris Karl Laumetsa käe all Henrik Ibseni dramaatiline poeem «Peer Gynt». Lavastusi ühendab Vaiko Eplik, kes tegi neile fantaasiaküllastele lavatükkidele muusika.

Eplikul on olemas nii isiklik lavakogemus kui ka teatrile muusika kirjutamise kogemus. Balletti, tõsi, pole ta varem ette võtnud.

Vaiko Eplik, kui suur teatrisõber vabal ajal olete?

Kaval küsimus! Ma käin teatris võrdlemisi tihedalt, ja kuna olen ka eraeluliselt teatriga seotud, siis on teatriskäimise harjumus ikkagi pidev. Käin vaatamas erinevaid tükke. Sel aastal on muidugi teisiti olnud, ei saa just öelda, et oleks olnud palju külastusi. Aga alates septembrikuust olen käinud neli-­viis korda.

On kindlad lemmikud välja kujunenud?

Ei saagi nagu öelda, meil on nii palju erinevat teatrit ja nii palju erinevaid teatreid. Vahel on huvitav lihtsalt kohale minna ja näha, mida pakutakse. Kui jätta kõrvale enda projektid, siis Eesti Draamateatri «Lehman Brothers» ning Von Krahli «Pigem ei» on olnud väga tugevad elamused. Läheks kindlasti ka teist korda vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles