Taliban tunnistas üles Prantsuse sõdurid tapnud afgaani värbamise

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afganistani Talibani mässulised tunnistasid täna, et värbasid afgaani sõduri, kes eile avas tule relvastamata Prantsuse sõdurite pihta.

Rünnakus hukkus neli ja lisaks sai haavata 15 sõdurit, vahendas Reuters. Vigastatutest vähemalt ühe seisund on endiselt kriitiline.

Taliban lubas, et korraldab taolisi rünnakuid ka edaspidi. Mässuliste väitel on video surnud talibide peale urineerivatest USA merejalaväelastest suurendatud nende populaarsust.

Täna lendas Kabuli Prantsuse kaitseminister Gerard Longuet, kes külastas haavatud prantslasi ja kohtus pärast seda Afganistani presidendi Hamid Karzaiga.

Longuet koostab koos Prantsuse armee juhtkonnaga raportit, mille järgi otsustatakse, kas sõdurid tuuakse Afganistanist koju plaanistust varem või mitte.

Aprilli lõpus aset leidvateks presidendivalimisteks valmistuv Nicolas Sarkozy lubas langetada otsuse kohe pärast raporti saamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles