Laneman koroonast: peaksime aja maha võtma, et päästa jõulud (1)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
"Otse Postimehest". Saatekülaliseks on Alar Laneman, siseministrikandidaat
"Otse Postimehest". Saatekülaliseks on Alar Laneman, siseministrikandidaat Foto: Pilt videost

Uus siseministrikandidaat Alar Laneman leiab koroonapandeemiast rääkides, et Eesti valitsus on olukorra ohjamisega hästi hakkama saanud. Aga kuna käes on olukord, kus ei ole vaktsiini ega ammendavat ravi, siis on inimesed kannatust kaotamas ja olukord kipub minema emotsionaalseks. Lanemani hinnangul tuleks praegu võtta aeg maha ja mõelda olukorrale terviklikult.

Siseministrikandidaadi sõnul tehti kriisi algul otsuseid vastavalt olemasolevale infole. «See vahepealne lähenemine oli väga hea, et peske käsi, kandke maski – ei ole ühte imemeedet, aga on väga palju praktilisi samme, mis aitavad kaasa sellele, et vähendada haigestumisriski ja kergendada ravi,» leiab Laneman, juhtides samal ajal tähelepanu sellele, et tihti kiputakse otsuste langetamisega liiga pikalt venitama.  «On otsustamise-arutamise aeg ja siis on ka otsuse aeg. Parem rahuldav otsus, aga õigel ajal, kui väga perfektne otsus, aga liiga hilja,» ütleb ta.

Piirangute kehtestamisega ei saa uue siseministrikandidaadi hinnangul venitada lihtsalt seetõttu, et püüda kõigile meele järele olla, sest alati on neid, kes on rahul ja neid, kes ei ole. «Joon tuleks tõmmata siis, kui neid, kes on rahul, on rohkem – nii see demokraatia töötab,» selgitab Laneman.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles