Liba-kauplemisplatvormil tehinguid teinud mees jäi ilma 16 000 eurost (3)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Mees kandis kelmile 290 eurot kuid kaupa kätte ei saanud.
Mees kandis kelmile 290 eurot kuid kaupa kätte ei saanud. Foto: Toomas Huik/Postimees

Põhja prefektuur alustas eile, 16. novembril menetlusi kolme interneti teel toime pandud kelmuse osas. Suurim rahaline kahju küündis üle 15 000 euro.

Politsei alustas menetlust juhtumi osas, kus 34-aastasele mehele loodi ebaõige ettekujutus tegelikest asjaoludest liba-kauplemisplatvormil titantradeclub.com ning mees tegi enda kontolt erinevate krüptovahendusfirmade kaudu makseid 16590 euro suuruses. Veebilehel esitatavaid vahendeid mees tegelikult kätte ei saa ning temalt nõutakse erinevatel ettekäänetel juurdemakseid.

Ka alustati uurimist lotopettuses. Nimelt loodi 53-aastasele naisele lottoviva.com lehel ebaõige ettekujutus tegelikest asjaoludest. Naine ostis lotopileteid paybillbox.com kaudu ning paari nädala jooksul jäeti talle mulje, et osa tema pileteid on võitnud ning lottoviva.com esindajad kandsid naisele ühe korra üle 21 eurot. Seejärel märkas naine, et üks tema pilet on võitnud 32 000 eurot ning selle kättesaamiseks pidi ta tasuma 10 protsenti võidusummast. Naine maksis maksevahendusfirmale 3210 eurot, ent oma võitu ta kunagi kätte ei saanud ning temalt nõuti erinevatel ettekäänetel uusi makseid. Kogukahju ligikaudu 3400 eurot.

Lisaks alustati menetlust selles, et 45-aastasele mehele helistati Swedbanki telefoninumbrilt ning talle teatati, et tema kontol toimub pettus, mis tuleb peatada. Mees edastas oma pin-koodid ning hiljem avastas, et tema kontolt on kadunud raha. Kahjusumma üle 3000 euro.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles