Veebikiskja leiab ohvri imelihtsalt (4)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Rinaldo pressib Liinalt alastifotosid välja.
Rinaldo pressib Liinalt alastifotosid välja. Foto: Pm

Kuigi vanemad õpetavad lastele, et võõraga ei tohi tänaval rääkida, temaga kaasa minna veel vähem, ei räägita internetiohtudest sama palju. Alaealiste seksile ahvatlemine ja neilt pornograafilise sisuga piltide väljapressimine muutub politsei andmetel aga järjest sagedasemaks. Kui sagedaseks täpselt, et tea keegi, sest arvet selliste juhtumite üle ei peeta. Tegemist on ühe varjatuma kuriteoliigiga.

2018. aasta suvi. Rinaldo (22) alustas jututoas suhtlust 13-aastase Liinaga (nimi muudetud). Varsti läks vestlus edasi teistesse suhtlusvõrgustikesse. Täpsemalt Snapchati, kus saab tasuta vahetada sõnumeid, pilte ja videoid.

Üsna pea hakkas Rinaldo huvi tundma, kas Liina oleks nõus saatma talle endast fotosid. Selliseid, kus oleks paljast ihu näha. Tüdruk nõustus. Ta saatis ühe. Siis teise. Kolmandagi. Juba esimese pildi saatmine oli aga viga, sest Rinaldo nõudis üha enam ja enam pilte, kus oleks võimalikult palju näha tüdrukut nii, nagu jumal ta lõi.

Liina sai veast aru ja tahtis vestluse lõpetada. Rinaldo lubaski Liinale, et niipea kui tüdruk saadab uued pildid, kustutab ta vanad ära.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles