Pakosta: tööandjad on kohustatud tõhustama töötajate töö- ja pereelu ühitamist (5)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Liisa Pakosta. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
Liisa Pakosta. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Avalikkuseni jõudis täna haridusminister Mailis Repsi ametialaste hüvede ebaeetiline kasutamine. Võrdsete võimaluste voliniku Liisa Pakosta sõnul ei ole olukord nii must-valge kui paistab. 

«Ma ei ole kursis kõikide oluliste asjaoludega, seetõttu annan üldise kommentaari,» toonitas soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa-Ly Pakosta. «Kõik Eesti tööandjad on kohustatud tõhustama töötajate töö- ja pereelu ühitamist, arvestades seejuures töötajate vajadusi,» selgitas Pakosta. Ta põhjendas, et iga tööandja otsustab ise, kuidas ta seda kohustust täpsemalt täidab. 

«Lahendused võivad olla erinevad, kuna lapsevanemategi vajadused on väga mitmel põhjusel erisugused. Töötajad peaksid teadma, milline on tööandja juures kehtiv töö- ja pereelu ühitamise tõhustamise kord ja millised on võimalused tööandja toetust saada,» lisas volinik. 

Tema sõnul võiks selline teave olla kirjas töökorraldus reeglites. «Võrdsete võimaluste voliniku kantseleist saab soovi korral nõu ja abi,» ütles Pakosta. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles