Reps: minu lapsehoidjad ei ole olnud ministeeriumi palgal (1)

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Marianne Loorents

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps (KE) lükkas intervjuus ERRile ümber vihjed, nagu oleks ministeeriumis palgal inimesi, kelle sisuline töö on Repsi lastega tegelemine.

Eile õhtul lahvatas poliitskandaal, kui Õhtuleht avaldas, et Reps on pidevalt lasknud ministeeriumi palgal oleval autojuhil maksumaksja raha eest oma lapsi transportida.

«Nüüd need viimaste nädalate keerulised öised nõupidamised on tekitanud ebaproportsionaalse tähelepanu sellele, et logistika, mis toimub lastel loomulikult väga rutiinselt, et kellaaeg on pool viis, olen läinud lihtsama vastupanu teed. Ja siin ma pean vaatama loomulikult, kuidas seda paremini korraldada,» tunnistas Reps, andes mõista, et esialgu ta ametist taanduda ei plaani.

Samas lükkas Reps ümber jutud, nagu oleks ministeeriumi palgal olnud lapsehoidja rolli täitev inimene. See küsimus on Repsi sõnul seotud ajaga, kui Eesti oli Euroopa Liidu eesistuja ning Repsi noorim laps käis temaga iga päev tööl kaasas.

«Iga kord eesistumise ajal oli mul kaasas üks või teine abiline. Kes sellel ajal, kui mul oli näiteks vältimatult vaja minna lavale, üldjuhul õnneks olid need kohtumised mitte rohkem kui tund või kaks, mind abistasid. Need inimesed olid väga erinevad ja nad olid alati kokkuleppelised,» selgitas Reps.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles