Leib toob leiva lauale

, Maa Elu
Copy
Riina Tilk valmistab leibu ja saiu üksnes juuretisega.
Riina Tilk valmistab leibu ja saiu üksnes juuretisega. Foto: Tiina Azojan

Poodides on leiva- ja saiariiulil rikkalik valik, rohkesti on ka väiketootjaid, kuid üks mahub alati turule juurde. Riina Tilk on kodus leiba küpsetanud juba seitse aastat, aga tänavu märtsikuus hakkas ta leivaküpsetamisega iseendale tööandjaks.

Töökoht floristina pealinna lillepoes eriolukorra ajal ära ei kadunud, kuid kodus istuvad inimesed hakkasid Riinalt rohkem leiba tellima, kui ta palgatöö kõrvalt teha jõudis. Tuttav julgustas: see on sinu võimalus, astu see samm.

Sepajõe talu Märjamaa valla Valgu külas on heakorrastatud ja pilkupüüdev majapidamine, mille uksed on võõrastele lahti olnud ka avatud talude päeval või Märjamaa valla kodukohvikute päeval. „Olen selle suve jooksul aru saanud, kui oluline on end eri kanalites reklaamida. Sellised sündmused on head turunduskanalid sotsiaalmeedia kõrval,” leiab OÜ Teremtes nime all oma kaupa pakkuv naine.

Suuremate ürituste ajal on kodukohvikusse kutsutud ka esineja. Kodukohvik avada ja kontserte anda on kavas muudelgi aegadel. Kuna Riina on elulaadilt ja toitumiseelistustelt pigem alternatiivsema suuna esindaja, on tema kodus korraldatud ka toortoidu ja loovkokkamise koolitusi ning gongiõhtuid. Peamine on siiski leivaküpsetamine. Leivategu käib kolmel-neljal päeval nädalas, erisoovide korral ka vahepeal. Praegu on valikus neli toodet: täisterarukki­jahust leivad, erinevate lisanditega toortatraleivad, hapusaiad ja ciabatta’d.

Taas koolis

Lisaks peab naine töö kõrvale mahutama õpingud ja alustava ettevõtja baaskoolituse. Varasemast ajast on tal küll koka-kondiitri paberid, kuid leivaküpsetamine tekitas vajaduse õppida pagariks, et tainaste hingeelu paremini tundma õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles