Kevadeks võib hulk Euroopa loomaaedu lõplikult väravad sulgeda (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Loomaaednik sulgeb väravat pingviinide aediku juures Londoni zooloogiaseltsi (ZSL) loomaaias Ühendkuningriigi pealinnas 4. novembril, mil Inglismaal suleti taas suurem osa asutusi ja ettevõtteid. ZSLi kahe loomaaia 20 000 asuka toidule kulub iga kuu miljon naela ning piletituluta jäänud ühendus loodab koguda selle raha novembris annetustest. 
Loomaaednik sulgeb väravat pingviinide aediku juures Londoni zooloogiaseltsi (ZSL) loomaaias Ühendkuningriigi pealinnas 4. novembril, mil Inglismaal suleti taas suurem osa asutusi ja ettevõtteid. ZSLi kahe loomaaia 20 000 asuka toidule kulub iga kuu miljon naela ning piletituluta jäänud ühendus loodab koguda selle raha novembris annetustest. Foto: ZSL London Zoo/Cover Images/Scanpix

Mitmel pool Euroopas on koroonaviiruse tõttu kehtestatud piirangud sundinud loomaaedu väravad külastajatele sulgema. Kui poes või restoranis võib töö seiskudes tuled kustutada ja palgalised koju jätta, siis loomaaedadel on keeruline kulusid kärpida, sest lõvi või jääkaru sundpuhkusele saata ei saa, nagu ka nende talitajaid, mistõttu ennustavad paljud loomaaiapidajad katastroofi.

«Minu kõhutunne ütleb, et kui see kriis kestab ikkagi kevadeni, siis pankrotte tuleb kindlasti. Ma ei suuda uskuda, et nad kõik suudavad kuidagi elus püsida,» ennustas Tallinna loomaaia direktor Tiit Maran. «Juba praegu on väga rasked ajad, aga see läheb veel hullemaks.»

Tallinna loomaaia, nagu teistegi omavalitsuse all tegutsevate loomaaedade seis on pisut parem ning esialgu suudavad nad keerulised ajad üle elada, kuid paljud Euroopa kuulsad ja seni kõige jõukamad loomaaiad elatuvad peaaegu ainult piletitulust ja on nüüd tõsiste probleemide ees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles