Viirus abiturientide tarkuse peale ei hakanud

Copy
Reaalkooli õppealajuhataja Martin Saar
Reaalkooli õppealajuhataja Martin Saar Foto: Remo Tõnismäe

Kuigi 2020. aasta on olnud igas mõttes erandlik, on pilt tänavuses koolide edetabelis pea endine. Tallinnas Estonia teatri kõrval paiknev Tallinna reaalkool on taas Postimehe koolide edetabeli tipus, nagu oli seda ka 2017. ja 2018. aastal. Vaid eelmisel aastal suutsid tallinlaste ülevõimu kõigutada Tartu Hugo Treffneri gümnaasium abituriendid.

Reaalkooli direktori Ene Saare hinnangul on kooli järjekordse esikoha taga pigem eelnevate aastate töö kui distants­õppel tehtu. «Hea tulemus sellistes tingimustes näitab seda, kui oluline on tegelikult kolme aasta jooksul tehtud järjekindel töö. Kui kolm aastat ei ole vaeva nähtud, siis ühe kuuga seda kaotatud aega tagasi ei tee. See lihtsalt ei ole võimalik. Alustalad laotakse varem ja oluline on kogu aeg käiv pidev kinnistamine.»

Matemaatika peletab

Hoolimata vähestest muutustest pingereas tuli tegelikult tänavune kevad haridusmaastikul teisiti. Eksamite sooritamine ei olnud sel aastal koroonaviirusest tingitud olukorra tõttu kohustuslik, mis tingis loobumise eelkõige matemaatikast. Kui jaanuaris pani end eksamile kirja 18 500 abiturient, siis juuni alguseks oli kadunud pea 3000 õppurit, kohale tuli umbes 15 300.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles