Alates reedest maanteedel kiirust 110 km/h enam ei lubata

BNS
Copy
Algas piirkiiruste tõstmine eraldatud sõidusuundadega riigiteedel.
Algas piirkiiruste tõstmine eraldatud sõidusuundadega riigiteedel. Foto: Dmitri Kotjuh

Alates reedest tühistatakse Eesti riigiteedel suurima lubatud sõidukiiruse 110 km/h kehtivus.

Olulise muudatusena jääb sel talvel kõigil 2+1 ja teatud 2+2 teede lõikudele kiiruspiiranguna 100 km/h. Mujal on suurimaks lubatud sõidukiiruseks 90 km/h. 

«Jättes kõrgemad piirkiirused, anname liiklejatele vastutust juurde talvistes oludes liiklemisel ehk jälgida tuleb tee- ja sõiduolusid ning valida sellele vastav kiirus,» ütles maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa ja rõhutas: «Suurim piirkiirus ei ole kohustuslik.»

2+2 teedest jääb 100 km/h kehtima Tallinna ringteel, Tallinna–Tartu ja Tallinna–Narva maantee mõnel lõigul. Lõikudel, kus on suurem oht metsloomadega ja jalakäijatega õnnetuseks, jäetakse talveks kiirus 90 km/h. 

Samuti jääb valgel ajal heade sõidutingimuste korral maanteeametile õigus ka talveperioodil Tallinna–Pärnu maantee Laagri–Ääsmäe lõigul ja Tallinna–Tartu maanteel Kose–Võõbu lõigul tõsta muutteabega liiklusmärkidega lubatud sõidukiirus kuni 110 km/h.

Talveks jääb kehtima 110 km/h kokku 36 kilomeetril ja 100 km/h kokku 99 kilomeetril.

Naastrehvid on lubatud alates 15. oktoobrist, talverehvid peavad kõikidel sõiduautodel all olema hiljemalt 1. detsembriks.

Kohad, kus saab talvel sõita kuni 100 km/h.
Kohad, kus saab talvel sõita kuni 100 km/h. Foto: maanteeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles