Etioopia süüdistab Tigray päritolu WHO juhti regiooni toetamises

Copy
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) peasekretär Tedros Adhanom Ghebreyesus Genfis 3. juuli 2020.
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) peasekretär Tedros Adhanom Ghebreyesus Genfis 3. juuli 2020. Foto: Reuters/ScanPix

Etioopia armeejuht süüdistas neljapäeval Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) juhti Tedros Adhanom Ghebreyesust, kes on pärit keskvalitsusega konflikti läinud Tigray regioonist, mässuliste piirkonna toetamises. 

«Ta on töötanud naaberriikides selle nimel, et sõda hukka mõista. Ta on töötanud nende relvastamise nimel,» ütles armeeülem Berhanu Jula pressikonverentsil. 

Tedros ei ole jätnud midagi tegemata selleks, et aidata Tigray Rahvavabastusrinnet (TPLF), mis on Etioopia algatatud sõjaoperatsiooni peasihtmärk, ütles sõjaväelane. 

Etioopia peaminister Abiy Ahmed süüdistab TPLF-i , mis domineeris riigi poliitmaastikul ligi kolmkümmend aastat enne Abiy võimuletulekut 2018. aastal, valitsuse destabiliseerimise katses. 

«See tüüp on ise osa sellest meeskonnast,» ütles armeejuht Tedrose kohta, kes on endine Etioopia tervishoiuminister. 

«Mida sa temalt ootad? Me ei eelda, et ta võtab Etioopia rahva poole ja mõistab nad (Tigray võitlejad) hukka,» ütles sõjaväelane. 

Sõjaoperatsioon Tigrays kestab kolmandat nädalat. Abiy sõnul on see hädavajalik seaduse ja korra taastamiseks Etioopias. Relvakonflikt on nõudnud juba sadu inimelusid ja tuhanded on põgenenud üle piiri Sudaani. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles