Võpik, kõps, äkve, õhuk. Keelevõistlusele on laekunud juba 2000 uudissõna

Postimees
Copy
«Väga tore, et nii kodumaal kui hajalas elavate eestlaste ind uusi sõnu välja mõelda ja esitada ei ole raugenud,» rõõmustas ettevõtmise projektijuht Ede Tamkivi.
«Väga tore, et nii kodumaal kui hajalas elavate eestlaste ind uusi sõnu välja mõelda ja esitada ei ole raugenud,» rõõmustas ettevõtmise projektijuht Ede Tamkivi. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Kahe nädalaga on uudisdigisõnade korjele Sõnaus laekunud üle 2000 sõna 755 inimeselt. Sõnameistrid on sõnale digivaramu pakkunud välja hulga vasteid: võpik, ainestu, targamu, vaimla, õpetla, õpestu, harikla, tarkaadia, faktla.

Põnevamate uudissõnadena on välja pakutud asur või kõps GPS-seadme asemel, eino või äkve vasteks elektriautole, õhuk või taevur droonile, ruumer või trinter 3D-printerile ning levila ja õhuk asendamaks wifit.

«Väga tore, et nii kodumaal kui hajalas elavate eestlaste ind uusi sõnu välja mõelda ja esitada ei ole raugenud,» rõõmustas ettevõtmise projektijuht Ede Tamkivi (pildil). «Senisest veel aktiivsemalt julgustaks osalema ka koolide esindajaid, sest parim klassikollektiiv saab auhinnaks kohtumise vabariigi presidendiga,» lausus ta. Tunnustuse ja tänu aktiivsuse eest saavad kõik osalejad, sest igale sõnameistrile kingib Vabamu võimaluse külastada muuseumi soodustingimustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles