Lähipäevad tulevad plusskraadidega ja sajused

BNS
Copy
Vihmasadu
Vihmasadu Foto: Marko Saarm / Sakala

Lähipäevade ilma kujundab madalrõhkkond, mis hoiab taeva pilves ja õhutemperatuurid plussis ning kostitab ühtlasi ka vihmasagaratega. 

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu teisipäeva pilves selgimistega ilm. Sajab vihma ja lörtsi ning sajuhooge jagub kohati hommikukski. Puhub lääne- ja loodetuul 5-10, rannikul puhanguti 15-17 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi. Teisipäeva ennelõunal on pilves selgimistega ilm ning kohati sajab vihma ja lörtsi. Pärastlõunal lääne poolt alates pilvisus tiheneb ja saartele jõuab uus vihmasajuala, mis liigub edasi mandrile. Puhub läänekaaretuul 4-10 m/s, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 2-7 kraadi.

Kolmapäeva öösel on pilves ilm ja sajab vihma. Hommikul on sajuhooge hõredamalt ja harvem. Puhub valdavalt lõunakaaretuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on Ida-Eestis -1 kuni +2, Lääne-Eestis tuleb sooja 3-6 kraadi, saartel tõuseb termomeetrinäit 8 kraadini. Kolmapäeva päeval on peamiselt pilves ilm. Ennelõunal on sajuhooge hõredamalt ja harvem, keskpäeval jõuab aga saartele uus sajuala, mis liigub üle Eesti itta. Ennelõunal puhub lõunakaaretuul 2-8 m/s, pärastlõunal lõuna- ja edelatuul tugevneb 4-10, rannikul puhanguti 14 m/s. Sooja tuleb Ida-Eestis 2-6, Lääne-Eestis 6-9 kraadi.

Neljapäeva öösel on pilves ilm ja mitmel pool sajab vihma. Puhub edelatuul 6-12, rannikul puhanguti 15-18 m/s. Sooja on 3-8 kraadi. Neljapäeva päeval on pilves ilm ja sajab vihma. Pärastlõunal loode poolt alates sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. Puhub edelatuul 6-12, rannikul puhanguti 15-18 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul saartelt alates läände ja loodesse ning nõrgeneb kiiresti. Sooja on 4-8 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles