Ülla eesmärgi nimel võitlev jalgpallitäht jäi Briti pressi alatu rünnaku ohvriks

Christopher Krutto
Copy
Marcus Rashford võitleb küll hea eesmärgi nimel, kuid see ei päästa teda Suurbritannia pressi armutu rünnaku eest.
Marcus Rashford võitleb küll hea eesmärgi nimel, kuid see ei päästa teda Suurbritannia pressi armutu rünnaku eest. Foto: Catherine Ivill/PA

Suurbritannia jalgpallitäht Marcus Rashford on 2020. aastal teinud palju tööd, et keerulistes tingimustes elavatel koolinoortel oleks tagatud tasuta lõunad. Kuigi sellega on noor täht teeninud endale palju uusi fänne, siis on ka neid, kes tema heategusid proovivad õõnestada.

Kõik sai alguse sellest, kui 23-aastane Rashford soovis, et vähekindlustatud peredes elavatel lastel oleks pika suvevaheaja jooksul tagatud tasuta koolilõunad. Kuigi algselt oli Suurbritannia peaminister Boris Johnson plaanile vastu, siis lõpuks otsustas ta ümber ning eraldas 120 miljonit inglise naela (üle 134 miljoni euro – C.K), et 1,3 miljonit last ei jääks suvel nälga. «Ma isegi ei tea, mida öelda. Vaadake, mida me suudame koos saavutada. See on Inglismaa 2020. aastal,» kirjutas jalgpallitäht otsuse järel ühismeediasse.

Selle eest määrati Rashfordile oktoobris ka Briti impeeriumi ordu liikme tiitel (lühendtähistus: MBE – C.K). Seda antakse 1917. aastast alates inimestele, kes panustavad kunsti ja teaduse valdkonda, teevad koostööd heategevusorganisatsioonidega ja kes abistavad avalikku teenistust ilma riigiametisse kuulumata. Lisaks andis Manchesteri linn talle autasu linna heaollu panustamise eest. Paljud teisedki tänasid noort jalgpallurit tema panuse eest keerulistes oludes elavate laste eest võitlemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles