Algab suusaradade sisselükkamine

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Oktoobri lõpus paigaldati Tehvandi spordikeskuse K-90 hüppemäe lähedusse uus kunstlumetootmise konteiner, mis võimaldab isegi pluss kraadide juures kunstlund toota.
Oktoobri lõpus paigaldati Tehvandi spordikeskuse K-90 hüppemäe lähedusse uus kunstlumetootmise konteiner, mis võimaldab isegi pluss kraadide juures kunstlund toota. Foto: Margus Ansu

Tehvandi suusahüppetorni kõrval on lumemäed juba nii kõrgeks kasvanud, et on aeg sisse lükata selle hooaja esimesed suusarajad. See on võimalik oktoobris üles pandud lumetehase ehk lumekonteineri tõttu.

«Esmaspäeval lükkame olemasoleva lume laiali ja siis saavad lapsed, harrastajad ja need sportlased, kes Põhjamaades lumel ei ole, Otepääl treenima hakata,» ütles Tehvandi spordikeskuse juhatuse liige Jaak Mae laupäeva hommikul. Lumekahuritega ei ole Otepääl olnud veel võimalust labidatäitki lund teha, sest pole olnud küllalt külmakraade. Uue lumetootmissüsteemi kohta on nüüd aga teadmine, et ilm selle tööd väga ei mõjuta.

Pildil SA Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige Jaak Mae Tehvandi suusaradade Hobuseraua lõigu juures olevate kunstlumehunnikute vahel.
Pildil SA Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige Jaak Mae Tehvandi suusaradade Hobuseraua lõigu juures olevate kunstlumehunnikute vahel. Foto: 3 x Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles