Aivar Kokk: vaid ühine pingutus päästab kojukande (2)

Aivar Kokk
, riigikogu rahanduskomisjoni esimees (Isamaa)
Copy
Aivar Kokk.
Aivar Kokk. Foto: Sander Ilvest

Viimaste päevade uudiste põhjal võib väita, et Eesti Postis pole efektiivse majandamisega kõik korras. Kuid tähtis pole mitte niivõrd otsida süüdlasi, kuivõrd leida lahendusi ja otsustada, mis saab edasi, kirjutab Riigikogu liige Aivar Kokk (Isamaa). 

Positiivne on, et praegu on tekkinud suurepärane võimalus lahendada pikaks ajaks kojukandega seotud mured, mis on olnud aastaid krooniline probleem ning mis on esile kerkinud igal sügisel, kui väljaanded kauplevad Eesti Postiga kojukande hindade üle.

Kojukanne Eesti maapiirkondades peab säilima, sest see toetab terve postisüsteemi säilimist, kuna perioodika kojukanne on ainus suur tugisammas, mis on veel praegu alles. Kirju ja arveid enam selles mahus ei saadeta nagu varem. Jah, ilmselt vähenevad perioodika kojukande mahud tulevikus veel ning võimalik, et olemasolevaid kojukande tehnoloogiaid asendab tulevikus mõni innovaatiline meetod, kuid jaanuaris 2021 on droonide või postipakkide kasutamine veel ulme.

Meil on vaja pikaajalist lahendust üleminekuperioodiks, mis samal ajal nõuaks kõigilt osapooltelt pingutust ja mõttetööd, kuidas muuta kojukannet tervikuna efektiivsemaks ja innovaatilisemaks. Samal ajal ei tohi süsteemi töö katkeda ning maainimene peab oma saadetised kätte saama. Selleks peaksid kõik osapooled laua taha saama, millega tegin rahanduskomisjoni juhina algust eelmise aasta sügisel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles