LTKH eraldab ortopeedia­osakonna koroonapatsientidele

Krister Kivi
, reporter
Copy
Regionaalhaiglas on töötaja haigestumisel hingamisteede infektsiooniga haigustekitajast sõltumata tööleminek keelatud.
Regionaalhaiglas on töötaja haigestumisel hingamisteede infektsiooniga haigustekitajast sõltumata tööleminek keelatud. Foto: Madis Veltman

Põhja-Eesti regionaalhaigla infektsioonikontrolli talituse juhataja Mait Altmetsa kinnitusel oli nädala lõpus haigla rohkem kui 4000 töötajast karantiinis 61 ja Covid-19sse haigestunud töötajaid 16.

«Enamik juhtudest on seotud elukondliku nakatumisega,» märkis Altmets, seega nakatus enamik meedikuid väljaspool haiglat. Postimehele teadaolevalt on nakatunud töötajaid kolmes osakonnas, sealhulgas kopsuhaigustele spetsialiseerunud pulmonoloogiaosakonnas. «Regionaalhaiglal pole praegu põhjust ühtegi osakonda sulgeda. Ka pulmo­noloogiaosakond teeb praegu tööd plaanipäraselt. Kui haigla peaks oma plaanilist tööd mingil erialal piirama, teavitame sellest meie patsiente esimesel võimalusel,» sõnas Altmets.

Regionaalhaigla pressiesindaja sõnul pole epidemioloogilise olukorra muutudes välistatud, et haigla korraldab oma töö ümber.

Regionaalhaiglas on hingamisteede infektsiooniga töötajal haigustekitajast sõltumata tööleminek keelatud. Kõikidel plaanilisele ravile suunduvatel patsientidel tuleb enne haiglasse minekut teha koroonaviirustest ning polikliiniku patsiendid peavad täitma tervisedeklaratsiooni. Kohustus kanda maski on nii haigla töötajatel kui ka patsientidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles