Ergma arutas Gruusia riigijuhtidega arenguid regioonis

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma ja Mikheil Saakašvili kohtumine.
Ene Ergma ja Mikheil Saakašvili kohtumine. Foto: Riigikogu pressitalitus

Riigikogu esimehe Ene Ergma kohtumisel Gruusia presidendi Mikheil Saakašviliga olid kõne all arengud Gruusias ja laiemalt kogu regioonis.

Gruusia riigipea kinnitusel jätkab riik reformidega edasiminekut. Ühiskondlike ümberkorralduste läbiviimisel olevat saadud palju innustust ja eeskuju just Eestis tehtust.

Riigikogu esimees Ene Ergma rõhutas ühiskonna sidususe olulisust, võimukoalitsiooni ja opositsiooni vahelise koostöö tähtsust riigi arenguks vajalike otsuste vastuvõtmisel.

Vestluses Gruusia parlamendi esimehe David Bakradzega käsitleti parlamentide koostööd ja edasisi kavasid. Bakradze tänas abi eest, mida Eesti on osutunud Gruusia parlamendiametnike väljaõppekoolituste organiseerimisel. Gruusia spiiker andis ka ülevaate aktuaalsetest teemadest parlamendis ning ettevalmistustest sügisel toimuvateks parlamendivalimisteks.

Riigikogu esimees tunnustas edu, mida Gruusia on viimase 7 aasta jooksul saavutanud korruptsiooniga võitlemisel ja riigi demokratiseerimisel.

Kohtumisel peaminister Nika Gilauriga peatuti eeskätt kahepoolsetele suhetel, samuti tutvustas Gruusia valitsusjuht Eesti delegatsioonile hiljuti valminud riigi 10 aasta arenguplaani. Pooled märkisid positiivselt ära uusi impulsse riikidevahelises koostöös, mis tekivad seoses kevadel avatava Tallinna ja Tbilisi vahelise lennuliiniga.

Gruusia valitsusjuht väljendas huvi Eesti-Gruusia ühisprojektide jätkumiseks, iseäranis kõrg- ja infotehnoloogia alal. Peaminister avaldas ka soovi suurendada Eesti kõrgkoolides õppivate Gruusia tudengite arvu.

Riigikogu esimehel olid veel eraldi kohtumised Gruusia parlamendi asespiikrite, Gruusia Teaduste Akadeemia juhtide, Gruusias tegutsevate vabaühenduste esindajate ja opositsioonipoliitikutega. Riigikogu delegatsioon külastas ka Gruusia idapoolseimat, Signaghi piirkonda.

Riigikogu esimeest saadavad Gruusia visiidil aseesimees Jüri Ratas, Riigikogu liikmed Maret Maripuu, Marko Pomerants ja Karel Rüütli ning Riigikogu Kantselei direktor Heiki Sibul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles